Вашингтон. Спецслужбите и правоприложните институции на САЩ обявиха в навечерието

...
Вашингтон. Спецслужбите и правоприложните институции на САЩ обявиха в навечерието
Коментари Харесай

AFP: В навечерието на вота САЩ предупреждават гласоподавателите да внимават за руски фалшиви новини

Вашингтон. Спецслужбите и правоприложните институции на Съединени американски щати оповестиха в навечерието на съдбоносните за страната междинни избори, че няма индикации за старания да се нанесат вреди на изборната инфраструктура, оповестява AFР . Те обаче предизвестяват жителите да внимават за съветски подправени вести.
Съобщението идва няколко дни откакто ново проучване откри, че подвеждащата информация в обществените медии се популяризира с доста по-голяма скорост в сравнение с по време на президентските избори от 2016 година. За тях Русия бе упрекната в операция посредством обширна пропагандна акция в интерес на Доналд Тръмп.
" Американците обаче би трябвало да знаят, че непознатите артисти не престават да се пробват да въздействат върху публичното мнение. Те могат да го вършат, като популяризират подправена информация за политическите процеси и претенденти, като лъжат за личната си интервенция, разпространявайки агитация в обществените медии и посредством други тактики. “
Въпреки извънредно строгите ограничения, които постановат компаниите, произвеждащи наличие в обществените медии, така наречен „ вести отпадъци “ се популяризират с доста по-голяма скорост в навечерието на сегашните междинни избори в Съединени американски щати спрямо 2016 година, оповестява в свое проучване проучвателен екип от Оксфордския Интернет Институт. В събота от Туитър оповестиха, че са изтрили „ серия сметки “, които са се опитвали да споделят дезинформация в медията.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР