Ученици от 6 клас от ОУ Христо Ботев“ гр. Асеновград

...
Ученици от 6 клас от ОУ Христо Ботев“ гр. Асеновград
Коментари Харесай

В деня на отворените врати: Пловдивски ученици симулираха съдебен процес, облякоха тоги

Ученици от 6 клас от ОУ „ Христо Ботев “ гр. Асеновград и от 11 клас от ПГ „ Цар Иван Асен II “ гр. Асеновград  участваха в два симулативни правосъдни процеса в Деня на отворените порти на РП-Пловдив – Териториално поделение – Асеновград и Районен съд – Асеновград. Днес учениците се подготвяха няколко седмици за присъединяване в симулативните процеси. Единият проблем беше за породена междинна телесна щета на момиче от двама причинители, брат и сестра, които са насъскали куче. Вторият проблем беше за осъществен обир и държане на наркотични субстанции от млад мъж.
Прочетете още
Учениците влязоха в ролята на арбитър, прокурор, юрист, обвиняем, очевидци и движимости лица. Съдът постанови присъди за закононарушението по член 129 алинея 2 вр. алинея 1 вр. член 20 алинея 2 вр. ал.1 от НК- 4 години дейно наказване отнемане от независимост за всеки един от подсъдимите, а за закононарушенията по член 198 ал.1 от Наказателен кодекс и по член 354 а алинея 5 вр. ал.3 т.1 от НК- едно общо най- тежко наказване в размер на 1 година дейно наказване отнемане от независимост и санкция в размер на 900 лв..

В самодейността участваха Даниела Андреева, прокурор в Районна прокуратура- Пловдив- ТО-Асеновград и Мария Караджова, ръководител на Районен съд -Асеновград.

Денят на отворените порти се организира всяка година във връзка 16 април – Деня на Конституцията и професионалния празник на юриста и правосъдния чиновник. Инициативата се организира със съдействието на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни и присъединяване на чиновници от РД „ Охрана “ гр. Пловдив.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР