Вашингтон смята, че много държави от Близкия изток през последните

...
Вашингтон смята, че много държави от Близкия изток през последните
Коментари Харесай

Позицията на страните от Близкия изток се е променила в полза на САЩ

Вашингтон счита, че доста страни от Близкия изток през последните години са били решени да открият по-близки връзки с Русия и Китай, само че в този момент позицията им се е трансформирала. Тази версия беше показана на специфичен брифинг от почитан представител на администрацията на Съединени американски щати, а стенограмата от изказването му беше оповестена в събота от пресслужбата на Белия дом и представена в медиите.

„ Мисля, че в случай че бяхте в района, да речем..., преди 18 месеца, бихте чули доста за в действителност доста предпочитание за понижаване на рисковете и, бих споделил, в доста столици имаше действително придвижване към Русия и даже Китай по доста способи ", сподели американският чиновник. " Всъщност това към този момент е спряно и в доста случаи, доста характерни случаи - не мога да приказвам за всичко - е обърнато. "

В същото време, както съобщи служителят на администрацията, Вашингтон е наясно, че страните от Близкия изток " поддържат връзки с Русия, с Китай ". „ Това е естествено, това ще продължи “, призна той. „ Ако обаче приказваме за...най-предпочитаното партньорство, изключително в региона на сигурността, търговията, вложенията, технологиите, тогава във всички столици на района чухме, че Съединени американски щати са техният главен избор и приоритет ”, сподели служителят. „ Ние сме изцяло ангажирани да отговорим на това и да търси области, в които можем да си сътрудничим. ” Американски чиновници не прецизираха за кои страни става дума.

Брифингът беше отдаден на близкоизточната обиколка на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Представители на администрацията във Вашингтон по време на това пътешестване на американския водач неведнъж подчертаха, че Съединени американски щати имат намерение да играят основна роля в района и да не позволен там вакуум, който може да бъде напълнен от Русия и Китай. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР