Вашингтон. Съединените щати са готови много бързо“ да постигнат търговско

...
Вашингтон. Съединените щати са готови много бързо“ да постигнат търговско
Коментари Харесай

ТАСС: Министерството на търговията на САЩ е готово за бързо сключване на сделка с Великобритания след Брекзит

Вашингтон. Съединените щати са подготвени „ доста бързо “ да реализират комерсиално съглашение с Англия незабавно след излизането й от Европейския съюз. Това съобщи пред CNBC министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос, представен от TACC .
" Разяснихме на английския министър председател Борис Джонсън и останалите, че ще се радваме да сключим такова съглашение с Обединеното кралство. Проблемите в търговията сред Съединени американски щати и Обединеното кралство са доста по-маловажни, в сравнение с сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, " означи Рос.
От негова позиция е оптимално първо да се изчака Брекзит, защото в този случай Брюксел ще би трябвало да позволява комерсиалните разногласия със Съединени американски щати „ в комбиниране с тези с Обединеното кралство “.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, преди срещата си с английския министър председател Борис Джонсън в коридорите на срещата на върха на Г-7 в Биариц през август, изрази убеденост във опцията за подписване на двустранно комерсиално съглашение допустимо най-скоро. Едно бъдещо краткотрайно съглашение ще даде на двете страни опция да приключат договарянията за пълноправно двустранно съглашение за свободна търговия. Както Лондон, по този начин и Вашингтон демонстрират интерес да подпишат такова, откакто Англия напусне Европейския съюз.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР