Най-голямата женска група в САЩ подкрепи Байдън предсрочно, цитирайки заплахи за правата на абортите

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Най-голямата женска група в САЩ в петък
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Най-голямата женска група в САЩ в петък одобри кандидатурата на президента Джо Байдън за преизбиране, като обеща да използва ресурсите си, за да мобилизира избирателите и стимулиране на избирателната активност през 2024 г.

Комисията за политически действия на Националната организация на жените (NOW) предложи най-ранното си одобрение за кампания за преизбиране на президент, като каза, че правата на жените са атакувани и въпросът за абортът ще бъде включен в бюлетината. Последното одобрение на групата за същия кандидат в кампания за преизбиране на президент беше за президента Барак Обама през юли 2012 г., четири месеца преди изборите през ноември.

Администрацията на Байдън е „защитната стена срещу тези ужасни опити за отмяна на нашите основни права на аборт, контрацепция и достъп до здравеопазване, на LGBTQ+ защита, паритет в заплащането и равнопоставеност“, каза Кристиан Нунес, национален президент на групата.

„Ние се организираме в всеки град и населено място и навсякъде между тях, в цялата страна, за да мобилизираме и избираме избиратели“, каза тя, имайки предвид работата, извършена от 100 000 членове и поддръжници на групата.

През юни Байдън също спечели одобрението на три големи групи за репродуктивни права в САЩ – Planned Parenthood Action Fund, NARAL Pro-Choice America и EMILY's List.

Подкрепите от женски групи и групи за репродуктивни права за Байдън не са изненадващи, но подчертават как абортът правата остават горещ въпрос на президентските избори и колко съществена ще бъде програмата на президента за правата на абортите за кандидатурата му за преизбиране.

Избирането на жени избиратели през 2024 г. също е от решаващо значение за кампанията на Байдън. Доклад от Pew Research през 2021 г. установи, че Байдън е постигнал печалби при мъжете, но неговият дял от жените гласоподаватели остава идентичен с подкрепата, която Хилъри Клинтън имаше през 2016 г.

Мениджърът на кампанията на Байдън Джули Чавес Родригес каза, че републиканците на сцената на дебата през Милуоки в сряда „гордо обяви подкрепата си за отнемането на правата на жените чрез забрана на абортите в цялата страна.“

Повечето кандидати за президент на републиканците заявиха, че биха подкрепили някакъв вид федерален закон, ограничаващ кога абортите ще бъдат законни.

„С огромните масови организационни ресурси и лидерство на NOW ние ще мобилизираме жени в исторически брой, за да преизберем“ Байдън и Харис, каза Чавес Родригес.

Нунес каза, че групата ще продължи координиране с групи за репродуктивни права и кампанията на Байдън, за да се уверите, че „те са в съответствие с посланията, от които се нуждаете

(Докладване от Нандита Боуз във Вашингтон)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР