ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Израел прави всичко възможно, за да измъкне

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Израел прави всичко възможно, за да измъкне
Коментари Харесай

Израел „не успя“ в опита си да сведе до минимум цивилните жертви в Газа, казва Нетаняху

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Израел прави всичко допустимо, с цел да измъкне цивилните от заплахата, до момента в който се бори с Хамас в Газа, в това число пуска предупредителни листовки да избягат, само че опитите му да сведе до най-малко жертвите бяха „ несполучливи “, съобщи в четвъртък министър председателят Бенямин Нетаняху.

Нетаняху беше запитан от американската телевизия CBS News дали убийството на хиляди палестинци от Израел е като възмездие за офанзивата на 7 октомври от ръководещите бойци на Хамас в Газа ще подхрани ново потомство ненавист.

„ Всяка гибел на цивилни е покруса. И ние не би трябвало да имаме такива, тъй като вършим всичко допустимо, с цел да получим цивилните надалеч от заплаха, до момента в който Хамас прави всичко, с цел да ги държи в заплаха ", сподели Нетаняху.

" Така че изпращаме листовки, (ние) им се обаждаме по мобилните им телефони и споделяме: „ напуснете ". И мнозина напуснаха ", сподели Нетаняху.

Израел сподели, че задачата на военната му акция е да унищожи Хамас.

„ Другото нещо, което мога да кажа е че ще се опитаме да приключим тази работа с минимални цивилни жертви. Това се опитваме да създадем: минимални цивилни жертви. Но за жалост не сме сполучливи. "

След това Нетаняху сподели, че желае да направи паралел с нещо, обвързвано с Германия, само че беше пресечен от интервюиращия на CBS, който му зададе въпрос по отношение на пост-престъплението на Газа военна сигурност.

Палестинските цивилни поеха тежестта на траялата седмица военна акция на Израел в отговор на офанзивата на Хамас, която съгласно Израел е умъртвила 1200 души, най-вече цивилни.Хамас също взе към 240 души от разнообразни националности като заложници, съгласно Израел.

Здравните управляващи в Газа, считани от Организация на обединените нации за надеждни, споделят, че минимум 11 500 души са били доказани убити при израелска бомбардировка и наземна инвазия - повече от 4700 от тях деца.

Две трети от 2,3-милионното население на Ивицата Газа остана бездомно заради войната. В четвъртък израелските военновъздушни сили разпръснаха листовки в елементи от южната част на Газа, казвайки на хората да се изтеглят за личната си сигурност.

Израел също употребява брошури в Северна Газа, с цел да предизвести цивилните да се движат. Стотици хиляди го направиха при всеобщо разселване, което доста палестинци се опасяват, че може да стане непрекъснато.

(Доклад от Рами Аюб; редакция от Грант Маккул)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР