Вашингтон подкрепя протестите в Иран срещу повишаването на цените на

...
Вашингтон подкрепя протестите в Иран срещу повишаването на цените на
Коментари Харесай

Вашингтон подкрепя протестите в Иран

Вашингтон поддържа митингите в Иран против повишението на цените на бензина.
Това написа в Twitter американският вицепрезидент Майк Пенс след нота на митинг от Техеран против намесата на Съединени американски щати във вътрешните работи на Иран.
Докато иранците стачкуват, аятоласите* в Техеран не престават да употребяват принуждение и потискат народа.САЩ изпращат намерено и ясно обръщение: американският народ поддържа иранския народ “, написа Пенс.
Според американските медии самолетоносачът Авраам Линкълн се придвижва до крайбрежията на Иран по посока на Белия дом.
Протестите против повишаващите се цени на бензина избухнаха в Иран на 15 ноември и за малко време обгърнаха редица градове.
По време на митингите в доста градове бяха нанесени вреди по постройките на държавните институции. Властите на страната на 16 ноември ограничиха достъпа до Интернет.
Правителствените чиновници обявиха, че 18 милиона фамилии ще получат спомагателни парични компенсации заради по-високите цени.
Властите оповестяват, че шестима членове на силите за сигурност и един стачкуващ са били убити по време на митингите, а повече от хиляда души са арестувани.
Според интернационалната правозащитна организация Amnesty International минимум 106 души са били убити в 21 града на Иран.
Иранските управляващи настояват, че митингите се провеждат извън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР