Вашингтон обяви вчера, че налага визови ограничения за угандийци, които

...
Вашингтон обяви вчера, че налага визови ограничения за угандийци, които
Коментари Харесай

САЩ налага визови ограничения за Уганда заради закон срещу хомосексуалните

Вашингтон разгласи през вчерашния ден, че постанова визови ограничавания за угандийци, които упреква в " подкопаване на демократичния развой " в Уганда след приемането на закон против гейовете в източноафриканската страна, предават Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

В изказването на Държавния департамент не се показват имената на лицата, против които са ориентирани ограниченията.

В него се споделя, че Съединени американски щати ще обмислят други вероятни дейности " за поощряване на отговорността на угандийски чиновници и други лица, виновни за или съучастници в подкопаването на демократичния развой в Уганда, нарушаването на човешките права, в това число тези на ЛГБТК+ лица, или присъединяване в корупционни практики ".

Новият закон на Уганда, признат предишния месец, санкционира хомосексуализма, в това число със смъртно наказване в някои случаи. Законът е необятно осъждано от правозащитници и други лица в чужбина, само че има необятна поддръжка в Уганда, в това число измежду религиозните водачи и законодателите.

Борците за правата на ЛГБТК+ означават, че хомосексуалността към този момент е била противозаконна в Уганда по силата на закон от колониалната ера, който криминализира половата интензивност " срещу реда на природата ". Наказанието за това закононарушение е пожизнен затвор.

Хомосексуалността е криминализирана допълнително от 30 от 54-те африкански страни. Някои африканци я преглеждат като държание, привнесено от чужбина, а не като полова ориентировка, показва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР