Вашингтон няма нищо общо с прехвърлянето от Анкара в Киев

...
Вашингтон няма нищо общо с прехвърлянето от Анкара в Киев
Коментари Харесай

САЩ: Нямаме нищо общо с прехвърлянето на командирите на Азов от Турция в Украйна

Вашингтон няма нищо общо с прехвърлянето от Анкара в Киев на намиращите се на турска територия командири на националния батальон " Азов " (забранен в Руската федерация и приет за терористична организация). Това заяви през вчерашния ден съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан. Той отговори на въпроси на кореспонденти на борда на самолета на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който отпътува на европейска обиколка, оповестява ТАСС.

Съветникът на американския държавен глава беше запитан от какво е изхождал турският президент Реджеп Тайип Ердоган, когато е взел това решение и дали по този метод се пробва да " изпрати сигнал на президента Путин ".  " Честно казано, няма да окачествявам мотивацията му. Мисля, че ще бъде по-правилно да зададате този въпрос непосредствено на президента Ердоган. Ние не сме взели участие в това и не можем да приказваме по тематиката какво се пробва да реализиране по този метод Ердоган ", отговори Съливан.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в събота, че се връща в страната дружно с петима командири на националния батальон " Азов ", които са в Турция. Преди това в петък той се срещна с Ердоган.

В неделя обстановката с връщането на командирите на " Азов " в Киев беше разисквана по телефона сред външните министри на Русия и Турция Сергей Лавров и Хакан Фидан. Според известието на съветското министерство по време на диалога, извършен по турска самодейност, страните са потвърдили необходимостта от „ опазване и подсилване на доверителния темперамент на връзките сред Москва и Анкара “, разискали са „ последните събития към Украйна “ и вероятностите за съдействие в обезпечаването на световната продоволствена сигурност " в условията на неспособност на западните страни " да изпълнят зърнената договорка.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР