Вашингтон не се нуждае от разследване на Северен поток, тъй

...
Вашингтон не се нуждае от разследване на Северен поток, тъй
Коментари Харесай

Захарова: САЩ нямат нужда от разследване на Северен поток

Вашингтон не се нуждае от следствие на " Северен поток ", защото " изплуването на истината " съставлява опасност за него и нанася директна щета, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Това следствие освен не е належащо на Съединени американски щати и на всички, които те са показали като съучастници, то ще им навреди, ще им аргументи директна щета, то основава опасност за това, което е в действителност значимо за всички, а точно, появяването на истината ", съобщи още Захарова в ефира на телевизионния канал " Соловьев Live ".

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации в понеделник не поддържа руско-китайската резолюция за интернационално следствие на бойкот в " Северен поток ". Документът беше подсилен от три страни, нито един не гласоподава срещу, 12 се въздържаха. Така резолюцията не събра нужните девет гласа за приемане. Русия, Китай и Бразилия гласоподаваха " за ", Албания, Англия, Габон, Гана, Малта, Мозамбик, Обединените арабски емирства, Съединени американски щати, Франция, Швейцария, Еквадор, Япония се въздържаха. Резолюцията беше подкрепена и от Беларус, Венецуела, Северна Корея, Никарагуа, Сирия и Еритрея. Те обаче не са членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и не са дали своят вот.

Текстът на проекторезолюцията предлага да се инструктира генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да сътвори интернационална самостоятелна комисия „ за осъществяване на изцяло, транспарантно и независимо следствие на всички аспекти на акта на бойкот на газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “. в това число за определяне на причинителите, поръчителите, уредниците на саботажа и техните съучастници ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР