Вашингтон. Министерството на търговията на САЩ добави Московския физико-технологичен институт

...
Вашингтон. Министерството на търговията на САЩ добави Московския физико-технологичен институт
Коментари Харесай

ТАСС: САЩ наложиха санкции на руски университет и физически и юридически лица от други страни

Вашингтон. Министерството на търговията на Съединени американски щати добави Московския физико-технологичен институт (МФТИ) към своя лист с юридически лица, които съгласно Вашингтон са „ военни крайни консуматори “ на някои артикули. Това следва от известието, оповестено в сряда в електронната база данни на Федералния указател - алманах от документи на американското държавно управление, предава ТАСС .

„ Московският физико-технически институт ще бъде включен в листата на военните крайни консуматори “, се споделя в документа. Според Вашингтон решението е взето въз основата на производството на „ артикули за краен боен консуматор “ от упоменатата организация.

Организациите в листата подлежат на по-строг режим за надзор на износа. Така че влизането в листата допуска въвеждане на спомагателни лицензионни условия за експорт и реекспорт на артикули към фигурантите в него. Освен това, както е посочено в документа, МФТИ ще бъде обект на „ хипотеза за отвод “ при разглеждане на заявки за лицензи за експорт на продукти, които са под надзор от съображения за национална сигурност.

Освен това Министерството на търговията добави 27 организации и лица към листата на тези, чиято активност може да опонира на ползите на националната сигурност и външната политика на Съединени американски щати. Физическите и юридическите лица в този лист също подлежат на затегнат режим за надзор на износа. Сред включените в листата са 12 организации, основани в КНР, една в Япония, една в Сингапур и 13 компании и лица от Пакистан. В листата са добавени и компании от Япония и Сингапур, които са дъщерни сдружения на основаната в КНР Corad Technology Limited.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР