Вашингтон. Министърът на туризма Николина Ангелкова посети фондация Карнеги“ във

...
Вашингтон. Министърът на туризма Николина Ангелкова посети фондация Карнеги“ във
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова в САЩ: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

Вашингтон. Министърът на туризма Николина Ангелкова посети фондация „ Карнеги “ във Вашингтон като част от работната ѝ аудиенция в Съединени американски щати. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Тя беседва с Пол Стронски, старши помощник от Програма “Русия и Евразия ” към организацията. Неговите проучвания се концентрират върху връзките сред Русия и страни от Централна Азия и Южен Кавказ. Развиват планове в разнообразни сфери – туризъм, в това число адвенчър пътешествия, стопанска система, просвета и други
" Руският пазар е извънредно значим за входящия туризъм на България ", уточни министър Ангелкова. Тя заяви, че през 2017 година Русия заема пето място в националната ранглиста за брой туристически визити в нашата страна с към 558 хиляди визити. На идното интернационално ревю „ Интурмаркет “ в Москва, което е измежду най-важните за разпространение на страната ни, България ще се показа с огромен щанд като атрактивна дестинация за летен, морски, балнео- и СПА, културно-исторически, поклоннически, детски и други типове туризъм. Българският министър подчертава, че 2017 година е била рекордна за бранша у нас в цялата му история и че се надява растежът на доходи и туристи да бъде надскочен и през актуалната година.
За това безспорно ще помогне и 6-месечното председателство на България на Съвета на Европейски Съюз, което започва при започване на годината. То освен ще ускори престижа на нашата страна като дейна членка на Съюза, само че и ще я направи още по-разпознаваема като туристическа дестинация. Особено значима е и ролята на България като медиатор за поощряване интеграцията на Западните Балкани към европейските планове и начинания.
Министър Ангелкова акцентира, че меркетинговите интензивности на ведомството дават все по-високи резултати. За предходната година приходите от интернационален туризъм в България са близо 6,9 милиарда лева, което е 9,3% растеж по отношение на рекордната до тогава 2016 година За тези достижения спомага и интензивният разговор с огромните интернационалните туроператори като ТУИ, „ Томас Кук “, „ Некерман “, „ Дер Туристик “ и други Бяха маркирани съществени растежи на редица пазари - измежду тях Германия с 870 хиляди туристи (трето място в класацията) и над 5% растеж, Англия с 338 хиляди визити и 24% нарастване, Ирланадия с " 31 хиляди и 22% растеж и доста други.
За нас за значими също далечните и новите пазари, тъй като България към момента не е по този начин известна там като маршрут за четири сезона ", сподели министър Ангелкова. Тя даде образец с Китай, който осъществя у нас над 26 хиляди туристически пътувания през 2017 година, а това е над 41 % скок по отношение на 2016-а. " Потенциалът обаче е доста по-голям и по тази причина взаимно с други страни от района сме подготвени да предлагаме общи туристически артикули към азиатските страни ", заключи министър Ангелкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР