Вашингтон има планове да прехвърли програми за биологични изследвания от

...
Вашингтон има планове да прехвърли програми за биологични изследвания от
Коментари Харесай

Ген. Игор Кирилов: САЩ подготвят да прехвърлят биолаборатории от Украйна в Българрия, Чехия...

Вашингтон има проекти да трансферира стратегии за биологични проучвания от Украйна в постсъветските републики, източноевропейските и балтийските страни във допустимо най-кратък период, с цел да се приближи до съветските граници.

 

Това съобщи генерал-лейтенант Игор Кирилов, шеф на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на съветските въоръжени сили, представен от ТАСС.

Пентагонът има подготвеност скоро да трансферира незавършените в Украйна стратегии в други постсъветски страни, както и в източноевропейски страни, като България, Чехия и други страни, предизвести той.

По негови думи разширението на мрежата от биолаборатории, което може да се употребява за създаване и предпазване на съставни елементи на биологични оръжия, съставлява опасност за военната сигурност на Русия.

За разлика от нуклеарните оръжия, които Съединени американски щати разполагат на териториите на съдружниците на НАТО, тази политика на Алианса в биологичната област прави допустимо неконтролируемото му доближаване до съветските граници, акцентира Кирилов.

Във втората седмица на войната Русия стартира да популяризира голям брой обвинявания по отношение на Украйна за създаване на биологични и химически оръжия. Преди това имаше изявления с изказвания за подготовка за нуклеарни оръжия.

Беше обявено, че биолаборатории в Лвов са работели с патогените на чума, антракс и бруцелоза, а в Харков и Полтава - с патогените на дифтерия, салмонелоза и дизентерия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР