Вашингтон. Бившият Държавен секретар на САЩ Джон Кери разкритикува президента

...
Вашингтон. Бившият Държавен секретар на САЩ Джон Кери разкритикува президента
Коментари Харесай

Washington Examiner: Бивш Държавен секретар на САЩ предупреди, че Доналд Тръмп създава „международна криза“, заплашвайки ядрената сделка с Иран

Вашингтон. Бившият Държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери разкритикува президента на страната Доналд Тръмп, за това, че заплашва да извади Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран, в случай че не бъдат признати по-стриктни условия за ограничение на развиването на ракетната и нуклеарната стратегия на Техеран, написа американското издание Washington Examiner .
„ Днешното решение на президента Тръмп е рисково “, предизвести Кери в свое известие до медиите. „ Той провокира интернационална рецесия. Тя ще заплаши ползите на Съединени американски щати в областта на националната сигурност, както и на най-близките им съдружници “.
„ Мога да ви кажа за какво президентът не може да оцени (Международната организация за атомната енергия(МААЕ)), нашите съдружници и рационалните хора в личния си кабинет, които са наясно, че това, което споделям е истина: Иран извършва отговорностите си по нуклеарната договорка и до момента в който го прави, ние и нашите съдружници ще сме в по-голяма сигурност, в сравнение с без съглашението “, добави той. „ Но каквато и да е повода, истината е, че дестабилизирайки договорката, президентът прави по-слаба позицията ни, основава разделяне сред нас и съдружниците ни, подкрепя иранските радикали, прави по-трудно разрешението на рецесията със Северна Корея и рискува да ни приближи до боен спор “.
Кери, който служи като началник на външното ведомство на Съединени американски щати при президента Барак Обама, беше един от главните водачи, взели участие в постигането на иранската договорка от 2015 година, която има за цел да замрази нуклеарната стратегия на Иран, в подмяна на повдигане на глобите против Техеран в Организация на обединените нации.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР