ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд отново ще се намеси в

...
ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд отново ще се намеси в
Коментари Харесай

Върховният съд отново се сблъсква с въпроса за аборта, този път заради достъпа до широко използвани лекарства

ВАШИНГТОН (AP) — Върховният съд още веднъж ще се намеси в противоречивия въпрос за аборта тази седмица, когато изслуша причини по отношение на употребяваното лекарство по най-често срещания метод за преустановяване на бременност, случай с дълбоки последствия за милиони дами, без значение къде живеят в Америка и може би за конкуренцията за Белия дом.

Две години след Върховния Съдът анулира Роу против Уейд и разчисти пътя за забрани или строги ограничавания върху абортите в доста ръководени от републиканците щати, съперниците на абортите във вторник ще изискат от висшия съд да ратифицира решение на закостенял федерален апелативен съд, което би лимитирало достъпа до медикаменти мифепристон, който беше употребен при близо две трети от всички аборти в Съединените щати предходната година.

Това решение да се анулира Roe имаше незабавни политически последствия, като демократите акцентираха, че съдът е лишил право които дамите държаха половин век и вследствие на това завоюваха избори. Дори консервативни щати като Ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР