ВАШИНГТОН (AP) — След стабилен край на 2023 г. се

...
ВАШИНГТОН (AP) — След стабилен край на 2023 г. се
Коментари Харесай

Ръстът на САЩ вероятно се е забавил през последното тримесечие, но все още сочи стабилна икономика

ВАШИНГТОН (AP) — След постоянен завършек на 2023 година се счита, че стопанската система на Съединени американски щати е удължила своята изненадващо здрава серия при започване на тази година, като потребителите към момента харчат свободно макар натиска на високите лихвени проценти.

Очаква се Министерството на търговията да рапортува в четвъртък, че брутният вътрешен артикул – общото произвеждане на артикули и услуги в стопанската система – е повишен постепенно, само че въпреки всичко - прилични 2,2% годишен ритъм от януари до март, съгласно изследване на прогнозиращите от компанията за данни FactSet.

Някои икономисти плануват по-силно разширение от това. Прогнозен модел, публикуван от Федералната аварийна банка на Атланта, сочи годишен ритъм за първото тримесечие от 2,7%, задвижван от 3,3% нарастване на потребителските разноски, главният мотор на икономическия напредък.

И в двата случая, необятно се чака растежът на стопанската система да се е забавил от енергичния годишен ритъм от 3,4% от октомври до декември. Забавянето отразява значително мно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР