ВАШИНГТОН (AP) — Съединените щати ще възобновят отдавна спряната програма

...
ВАШИНГТОН (AP) — Съединените щати ще възобновят отдавна спряната програма
Коментари Харесай

САЩ ще възобновят програмата на Корпуса на мира в Палау, тъй като се опитват да противодействат на китайското влияние в Индо-Тихия океан

ВАШИНГТОН (AP) — Съединените щати ще възобновят от дълго време спряната стратегия на Корпуса на мира в остров Палау в северната част на Тихия океан администрацията на Байдън продължава да се бори с възходящото китайско въздействие в района.

Корпусът на мира съобщи в петък, че ще стартира да изпраща доброволци назад на острова през 2025 година след съглашение, реализирано сред шефа на организацията и президента на Палау.

„ Доброволците ще живеят и работят един до друг с сътрудници от общността, с цел да подобрят детската просветеност и уменията по математика и естествени науки, дружно с преподаването на британски като непознат език “, сподели шефът на Корпуса на мира Карол Спан в изказване.

Жителят на Палау, Сурангел Уипс, сподели, че завръщането на Корпуса на мира отразява мощната връзка сред неговата нация и Съединените щати. Той сподели, че предходните членове на Корпуса на мира са станали „ неразделна част от нашето национално семейство “ и изрази благодарността си към тях и към стратегия, ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР