ВАШИНГТОН (АП) — Републиканците в Сената блокираха законодателство, което би

...
ВАШИНГТОН (АП) — Републиканците в Сената блокираха законодателство, което би
Коментари Харесай

Републиканците блокират законопроекта на Сената за защита на националния достъп до лечение за IVF

ВАШИНГТОН (АП) — Републиканците в Сената блокираха законодателство, което би защитило достъпа до ин витро оплождане, възразявайки против гласуването по въпроса в сряда, даже след необятно публикувана реакция против скорошно решение на Върховния съд на Алабама, което заплашва практиката.

Sen. Синди Хайд-Смит, републиканец от Мисисипи, се опълчи на настояването за гласоподаване от страна на сенатор Тами Дъкуърт, D-Ill., която употребява ин витро лекуване, с цел да има двете си деца, откакто се бореше с години на неплодородие. Законопроектът на Дъкуърт ще откри федерално право на лекуването, защото решението на Алабама прекатурна грижите за плодовитостта в щата и фамилиите, които към този момент са почнали процеса, са изправени пред тъга и неустановеност.

Няколко клиники в щата оповестиха, че стопират Службите за ин витро оплождане, до момента в който вземат решение решението от предходната седмица, което гласи, че замразените ембриони могат да се смятат за деца съгласно държавния закон. Съдът сподели, че три двойки от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР