ВАШИНГТОН (AP) — Разделен Върховен съд във вторник отмени спирането

...
ВАШИНГТОН (AP) — Разделен Върховен съд във вторник отмени спирането
Коментари Харесай

Разделеният Върховен съд отмени спирането на закон на Тексас, даващ на полицията широки правомощия да арестува мигранти

ВАШИНГТОН (AP) — Разделен Върховен съд във вторник анулира прекъсването на закон на Тексас, който дава на полицията необятни пълномощия да арестува мигранти, обвинени в нелегално секване на границата сред Съединени американски щати и Мексико, до момента в който тече правосъдна борба за имиграционните управляващи.

Администрацията на Байдън завежда дело за анулация на мярката, като твърди, че това е очевидно нарушаване на федералните управляващи, което би навредило на интернационалните връзки и би основало безпорядък в използването на имиграционния закон.

Законът разрешава на всеки служител на реда в Тексас да арестува мигранти за нелегално влизане. След това арбитър може да им подреди да изоставен Съединени американски щати. Тексас твърди, че има право да предприеме дейности по отношение на това, което тексаските управляващи нарекоха рецесия на южната граница.

Битката към закона за имиграцията в Тексас е една от голям брой правосъдни разногласия сред чиновници на Тексас и администрацията на Байдън за това до каква степен може да стигне страната, с цел да патрулира границата сред Тексас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР