ВАШИНГТОН (АП) — Производителят на много обсъждано лекарство за болестта

...
ВАШИНГТОН (АП) — Производителят на много обсъждано лекарство за болестта
Коментари Харесай

Производителят на много обсъждано лекарство за ALS казва, че може да спре да го продава, след като проучване показа, че не работи

ВАШИНГТОН (АП) — Производителят на доста обсъждано лекарство за заболяването на Лу Гериг съобщи в петък, че неговата терапия не е съумяла помогне на пациентите в огромно следващо изследване, само че не съумя да се ангажира да извърши предходното заричане да изтегли лекарството от пазара в Съединени американски щати.

Администрацията по храните и медикаментите утвърди Relyvrio на Amylyx Pharmaceuticals през септември 2022 година, след траяла години акция за покровителство от пациенти с амиотрофична латерална склероза или ALS, съдбовна мускулна загуба.

Amylyx сподели в петък в изказване, че ще разиска проектите си за Relyvrio с пациентите и FDA, което „ може да включва непринудено отдръпване “ на лекарството.

Последното изследване на компанията сподели, че лекарството не забавя болестта спрямо фиктивно лекуване. Лекарството също по този начин не съумя да покаже усъвършенстване на вторични ограничения, като да вземем за пример мускулна мощ.

Лекарството на Amylyx е част от поредност от медикаменти за смъртоносни, дегенеративни заболя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР