ВАШИНГТОН (AP) — Директорът на ФБР каза на персонала във

...
ВАШИНГТОН (AP) — Директорът на ФБР каза на персонала във
Коментари Харесай

Ръководителят на ФБР цитира „потенциален конфликт на интереси“ в процеса на подбор за нова централа

ВАШИНГТОН (AP) — Директорът на ФБР сподели на личния състав във вътрешно известие в четвъртък, че е угрижен за „ евентуален спор на ползи “ ” в процеса, употребен от администрацията на Байдън за избор на място в Мериленд за новата централа на бюрото.

Кристофър Рей сподели в имейл, получен от Асошиейтед прес, че Конгресът може да преразгледа въпроса, последният поврат в противоречива конкуренция сред юрисдикциите в района на националната столица за разполагане на водещата американска правоприлагаща организация.

Тази администрация на общите услуги удостовери в сряда, че е избрала Грийнбелт, Мериленд, предградие на Вашингтон, като дом за ново оборудване за размени рушащата се постройка на Дж. Едгар Хувър, която е на пресечки от Белия дом. Рей сподели, че възраженията му са по-скоро по отношение на процеса, в сравнение с самия обект.

GSA, която ръководи портфолиото от недвижими парцели на държавното управление, сподели, че обектът на към 13 благи (20 километра) североизточно от Вашингтон е най-евтиният с най-хубав достъп до публичен превоз. Но Wray твърди в бележката си, че изборът е пристигнал, откакто изпълнителен шеф на GSA е отменил съвет и е избрал земя, благосъстоятелност на някогашен шеф.

GSA не върна незабавно известие с искане за коментар по отношение на опасенията на Wray.

Мериленд и Вирджиния от дълго време се състезаваха да привлекат ФБР, а чиновници във Вирджиния, където се намира Академията на ФБР, подлагаха на критика решението на държавното управление.

Миналата година Конгресът подреди на администрацията да прегледа три уеб сайтове за новата централа: Грийнбелт и Ландоувър в Мериленд или Спрингфийлд, Вирджиния.

Борд, включващ представители на GSA и ФБР, единомислещо се съгласиха за Спрингфийлд, написа Wray. Но в „ извънредно необичаен “ ход, старши изпълнителен шеф на GSA промени курса и се причисли към Грийнбелт, сподели шефът на ФБР.

„ ФБР видя, че от време на време външна информация е била вмъквана в процеса в метод, който наподобява непропорционално облагодетелства Грийнбелт, а оправданията за отклоненията от групата бяха разнородни и непоследователни, ” написа Рей. старшият изпълнителен шеф на GSA, съгласно бележката на Wray.

„ Въпреки нашия ангажимент с GSA през последните два месеца по тези въпроси, нашите опасения по отношение на процеса остават неразрешени “, написа Wray. „ Все още има доста отворени въпроси и към момента имаме да извървим дълъг път. “

Избраните водачи на Мериленд обявиха в взаимно изказване в сряда, че стремежът им да реалокират централата на ФБР в техния щат „ в никакъв случай не беше за политика “ и новото оборудване щеше да отговори на „ страшна, дългогодишна потребност “.

Sen. Марк Уорнър, D-Va., твърди, че има „ груба политическа интервенция в открит развой на GSA. “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР