ВАШИНГТОН (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп обжалва решение, според

...
ВАШИНГТОН (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп обжалва решение, според
Коментари Харесай

Тръмп обжалва решението на съдията, с което се отхвърля искането му за имунитет по дело за подривна дейност във федерални избори

ВАШИНГТОН (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп апелира решение, съгласно което той не е ваксиниран против наказателно гонене поради напъните си да анулира Избори през 2020 година, съгласно правосъдните документи, подадени в четвъртък.

Адвокатите на републиканския любимец за президентските избори през 2024 година подадоха уведомление за обжалване, което показва, че ще оспорят решението на окръжния арбитър на Съединени американски щати Таня Чуткан, отхвърлящо опита на Тръмп да провали делото, ориентирано към развой във Вашингтон, окръг Колумбия, през март.

Адвокатите на Тръмп обявиха, че той не може да бъде издигнат наказателни обвинявания, защото дейностите, посочени в обвинителния акт, попадат в неговите отговорности като президент.

Но Чуткан сподели, че нищо в конституцията или американската история не оправдава прикриването на някогашни президенти с имунитет против правосъдно гонене за дейности, които са подхванали, до момента в който са били на поста.

„ Четиригодишната работа на обвинения като главнокомандващ не му...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР