Вашингтон. Американската автомобилна компания Дженеръл Мотърс“ предупреди администрацията на президента

...
Вашингтон. Американската автомобилна компания Дженеръл Мотърс“ предупреди администрацията на президента
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: „Дженеръл Мотърс“ предупреди, че митата върху вноса на автомобили, могат да наранят бизнеса им и да повишат цените на автомобили в САЩ

Вашингтон. Американската автомобилна компания „ Дженеръл Мотърс “ предизвести администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че митата върху вноса на коли, може да нарани конкурентноспособността ѝ, да коства американски работни места и да приключи с „ по-малък Дженеръл Мотърс “, написа американското електронно издание The Wall Street Journal .
В коментар, насочен към министерството на търговията в петък, автомобилният производител с най-големи продажби в Съединени американски щати съобщи, че митата, които администрацията на Тръмп предложи за вноса на коли, може да покачат цената им и след това да доведат до по-високи цени за потребителите. От своя страна това би блъснало търсенето на коли, което може да докара до загуба на работни места при автопроизводителите и доставчиците на части, настояват от компанията.
Други огромни автомобилни производители се причислиха към „ Дженерал Мотърс “ в мненията си към министерството, в това число и японският производител „ Тойота “, които предизвестиха че митата върху колите „ биха имали отрицателно влияние върху всички производители “, увеличавайки цената освен на вносните коли, само че и на тези създадени в Съединени американски щати, които употребяват задгранични елементи.
През май месец от Белия дом желаеха от министерството на търговията да проучват дали налагането на мита от 25 % върху вносни коли, може да бъде употребявано на учредения за националната сигурност, опирайки се на закон от 1962 година, който разрешава за незабавни търговски наказания при положение на външна опасност. Администрацията употребява същото опрощение, с цел да наложи мита върху вноса на стомана и алуминий през тази пролет.
Президентът Доналд Тръмп неколкократно оказа напън върху американски и задгранични автомобилни производители да създават повече транспортни средства в Америка, което би основало работни места в щатите, които гласоподаваха за него. Той също се оплака от неправда в този бранш. Европейският съюз има 10 процентно мито върху транспортни средства, внасяни от Съединени американски щати, до момента в който в Китай този % е 25.
Коментарите на „ Дженеръл Мотърс “ върху препоръчаните мита показват някои от най-силните недоволства от огромни автомобилни производители, от които всички са изправени пред вероятността от обилни мита на вносни коли и елементи.
„ Икономическата мощност на компании като нашата директно подкрепя икономическата мощ на нацията “ и „ сигурната позиция на Съединени американски щати “, пишат от „ Дженеръл Мотърс “ в изказването си. „ Искаме да изясним по какъв начин митата върху вноса на коли могат да застрашат всички “.
От компанията настояват, че обширни американски търговски бариери върху транспортните средства и авточастите биха повишили разноските на компанията и ще наранят нейната конкурентноспособност по отношение на задграничните автомобилни производители, изключително тези в страните с по-ниски заплати. „ Дженеръл Мотърс “ предизвести и че ответните ограничения на държавните управления в основни пазари би наранило бизнеса ѝ оттатък океана.
Автомобилният производител акцентира върха си в основаването на работни места, което е една от основните цели на комерсиалната политика на Доналд Тръмп. Според компанията, тя е назначила 110 000 служащи в Съединени американски щати и е вложила повече от 22 милиарда $ измежду 47 индустриални уреди, откогато излезе от водения от страната фалит през 2009 година.
В изказване, министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос съобщи, че министерството му е изготвило към 2500 изказвания по отношение на следствието, като общественото чуване ще бъде на 19 или 20 юли. Докладът „ ще ни разреши да създадем най-информираното си предложение към президента “, съобщи Рос.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР