Вашингтон. Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън във връзка

...
Вашингтон. Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън във връзка
Коментари Харесай

Politico: Властите на САЩ се подготвят за възможни огнища на коронавирус заради щама „Омикрон“

Вашингтон. Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на откриването на варианта на ковид „ Омикрон “ създава проекти при положение на вероятни огнища на заболяването в цялата страна. Това заяви американският вестник Politico , базирайки се на източници измежду управляващите.

„ Въпреки че не е имало случаи (на новия щам) в Съединени американски щати, здравните чиновници на администрацията на Байдън в Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, Министерството на здравеопазването на Съединени американски щати и Белият дом организираха серия от срещи през последните два дни за реакция при разкриване на този вариант в Съединените щати и вероятни огнища на заболяването в цялата страна " - се споделя в материала.

Според източници на вестника в администрацията по време на тези съвещания специалисти са разискали „ за какъв брой време да се забрани влизането от Южна Африка, дали да се разреши връщане на американски жители от засегнатите страни и дали да се трансформират рекомендациите в здравния бранш в страната. " Освен това американските чиновници означиха нуждата от " доста увеличение на % " на реваксинациите през идващите седмици.

Говорител на Белия дом сподели пред кореспонденти в събота, че Байдън е " осведомен с най-новата информация за " Омикрон " и поддържа постоянен контакт със здравни чиновници по целия свят ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР