ВАШИНГТОН — Засега избягвайки политическата буря, Върховният съд каза в

...
ВАШИНГТОН — Засега избягвайки политическата буря, Върховният съд каза в
Коментари Харесай

Върховният съд заобиколи решението по искането за президентски имунитет на Тръмп по делото за федерална намеса в изборите

ВАШИНГТОН — Засега заобикаляйки политическата стихия, Върховният съд сподели в петък, че няма да реши неотложно основния въпрос дали Доналд Тръмп има необятен имунитет за дейностите, които е подхванал като президент, оспорвайки загубата му на изборите през 2020 година

Съдът отхвърли без коментар настояването на специфичния прокурор Джак Смит, който изиска от съдиите да заобиколят естествения апелативен правосъден развой и бързо реши въпроса, който се обрисува в прокуратурата на Тръмп във Вашингтон по обвиняванията за интервенция в изборите.

Ако Тръмп завоюва по този предел, обвиняванията ще бъдат отхвърлени. Ако загуби, правосъдното произвеждане в първоинстанционния съд ще продължи, като Тръмп има други проблеми, които може да апелира.

В резултат на отхвърли на съда да се намеси, Съдът на Съединени американски щати Обжалванията за окръг Колумбия ще вземат първо решение за проблема; планувано е да изслуша устни причини на 9 януари.

След като този съд се произнесе, Върховният...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР