ВАШИНГТОН — В петък вечерта миналия януари генерал Глен ВанХерк,

...
ВАШИНГТОН — В петък вечерта миналия януари генерал Глен ВанХерк,
Коментари Харесай

Тайните усилия на САЩ да проследят, скрият и наблюдават китайския шпионски балон

ВАШИНГТОН — В петък вечерта предишния януари военачалник Глен ВанХерк, командващ Военновъздушни сили, отговарящ за отбраната на американското въздушно пространство от навлизане, се обади на основния боен консултант на президента Джо Байдън, ген. Марк Мили.

Съединени американски щати. чиновници на разузнаването преди малко бяха уведомили генерала, че в продължение на към 10 дни са проследявали тайнствен — и голям — обект, летящ над Азиатско-Тихия океан, сподели Ван Херк на Мили. Обектът е минал във въздушното пространство на Съединени американски щати над Аляска и ВанХерк сподели, че възнамерява да изпрати военни самолети, които да летят до него и да се опитат да преценяват какво съставлява.

Неотчетеното преди този момент телефонно позвъняване от 27 януари сред Мили, ръководителят на Съвета на началник-щабовете, и ВанХерк, началник на Северноамериканското командване за въздушно-космическа защита, започнаха осемдневна борба в администрацията на Байдън, с цел да отговорят на китайски шпионски балон с размерите на три учебни а...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР