ВАШИНГТОН — Депутатът Елиз Стефаник, председател на конференцията на Камарата

...
ВАШИНГТОН — Депутатът Елиз Стефаник, председател на конференцията на Камарата
Коментари Харесай

Депутатът Елиз Стефаник подаде жалба за съдебна етика срещу съдия в процеса за гражданска измама на Тръмп

ВАШИНГТОН — Депутатът Елиз Стефаник, ръководител на конференцията на Камарата на представителите на Републиканската партия, подаде тъжба за правосъдна нравственос против съдията, председателстващ гражданското дело в Ню Йорк дело за машинация против Доналд Тръмп, обвинявайки арбитър Артър Енгорон в „ въоръжено правосъдие “ против някогашния президент и призовавайки съдията да си направи отказ.

Енгорон показва „ очевидни правосъдни пристрастия “ против Тръмп, в това число от казвайки на юриста на Тръмп, че някогашният президент е „ просто неприятен човек “, който основният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс „ би трябвало да преследва “, сподели Стефаник, R-N.Y., в писмо до Комисията за правосъдно държание на щата Ню Йорк. Тя сподели, че съдията не е спазил правата на Тръмп за обективен развой, опасения, които съгласно нея се изострят от позицията на някогашния президент като любимец за президентската номинация.

Engoron ръководи правосъдния развой за 250 милиона $ дело, което значи, че съдията също ще дефинира виновността и присъдата по делото. Произтичащо от дело, заведено от Джеймс предходната година, то упреква Тръмп в надуване на цената на активите за финансова облага. Тръмп даде гневни показания в понеделник по делото с високи залози и се оплакваше и влизаше в спор със съдията седмици наред.

Engoron издаде частична заповед за задръстване на Тръмп предишния месец, откакто той направи пренебрежителни забележки за чиновник на закона в обществените мрежи медии и кореспонденти. Той беше санкциониран два пъти за нарушение на заповедта. Съдията разшири заповедта за задръстване предходната седмица, с цел да включи юристите на някогашния президент.

„ Подадох публична правосъдна тъжба против арбитър Артър Енгорон за неговата неуместна пристрастност и правосъдна волност в позорния правосъден развой в Ню Йорк против президента Доналд Дж. Тръмп и организацията Тръмп “, сподели Стефаник в изказване за NBC News. „ Американците са изтощени от явната корупция на радикалните леви съдии в Ню Йорк. Всички нюйоркчани би трябвало да се изкажат против рисковия вепонизиран закон против президента Тръмп. “

Стефаник сподели в писмото, съпътстващо жалбата, че Engoron нелегално е запушил устата на предпазената политическа тирада на Тръмп, нарушил е разпоредбите за политическо предоставяне с финансови вноски на Демократите още през 2018 година и подцениха решение по отношение на подобаващата отминалост по делото. В началото на процеса Енгорон „ позорно се усмихна и театралничи пред камерите “, означи тя.

„ Ако арбитър Енгорон успее да прокара милиардер от Ню Йорк, предприемач, някогашен президент на Съединените щати и водещ претендент за президент, единствено си представете какво би могъл да направи на всички нюйоркчани “, написа Стефаник. „ Беззаконието на арбитър Енгорон изпраща злокобно и нелегално предизвестие към притежателите на бизнес в Ню Йорк: в случай че нюйоркските съдии не харесват вашата политика, те ще унищожат вашия бизнес, прехраната на вашите чиновници и вас персонално. Тази Комисия не може да разреши това да продължи. “

„ Всички американци, в това число политическите съперници, би трябвало да получат обективен развой и идентична отбрана според нашите конституции на Съединени американски щати и Ню Йорк “, написа Стефаник. „ Пренебрежението на арбитър Енгорон към президента Тръмп и неговата политика е явно и Комисията би трябвало да предприеме коригиращи дейности, с цел да възвърне обективен развой и да отбрани нашите конституционни права. Съдия Енгорон би трябвало да се отдръпна от този случай. “

Миналия месец Американският съюз за цивилен свободи твърди, че федералният арбитър, председателстващ наказателното дело на Тръмп за напъните му да анулира изборите през 2020 година, е нарушил правата му по Първата корекция, когато е издал заповед за задръстване.

Стефаник беше първият член на републиканското управление, който поддържа кандидатурата на Тръмп за още една кандидатура в Белия дом и е непосредствен съдружник на някогашния президент. Най-добрият републиканец от Ню Йорк в Камарата на представителите, Стефаник, също съди губернатора Кати Хочул за разширение на гласуването по пощата.

Тръмп е изправен пред претрупан график на правосъдните процеси по своите цивилен и наказателни каузи, като делото е в Ню Йорк Йорк и обвинявания в Джорджия, Флорида, Манхатън и Вашингтон, окръг Колумбия. Четирима членове на семейство Тръмп, в това число Тръмп, са свидетелствали по делото в Ню Йорк, което може да осакати бизнеса им.

През нощта Тръмп атакува против съдията в Ню Йорк в обществените медии, обвинявайки Engoron и James в правосъдно и прокурорско непозволено държание, употребявайки „ Оценки толкоз НИСКИ, че са лъжливи “. Джеймс упрекна Тръмп в хипотетично надценяване на недвижимите парцели на фамилния му бизнес.

Тази публикация е оповестена в началото на NBCNews.com

Вижте коментарите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР