ВАШИНГТОН – Американските обществени пенсионни фондове са инвестирали повече от

...
ВАШИНГТОН – Американските обществени пенсионни фондове са инвестирали повече от
Коментари Харесай

Най-добрите пенсионни фондове предизвикват опасения за сигурността, след като потопиха $68 милиарда на китайския пазар

ВАШИНГТОН – Американските публични пенсионни фондове са вложили повече от $68 милиарда в Китай – съперник №1 на Съединени американски щати – от 2020 година насам, тревожат финансови специалисти, които са предизвестие за рисковете за националната сигурност в нов отчет, получен от The Post.

Двупартийната организация с нестопанска цел Future Union откри, че 56 от най-големите 74 американски пенсионни проекта са вложили пари на китайския пазар през последните 36 месеца – интервал, през който връзките сред Пекин и Вашингтон единствено са се обтегнали.

„ През последните 12 месеца са направени единствено 24 вложения, които би трябвало да бъдат приети като поддръжка за софтуерния прогрес на Китай “, се споделя в отчета.

„ Нашето проучване демонстрира, че четири от най-големите държавни пенсии в Съединени американски щати са вложили в Китай през последните няколко месеца “, се прибавя в него.

Инвестиции

Общо, съгласно новия отчет, разнообразни публични пенсионни фондове на Съединени американски щати имат над 73,28 благи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР