Вашата политика, във връзка с ВОЙНАТА в Украйна и начина

...
Вашата политика, във връзка с ВОЙНАТА в Украйна и начина
Коментари Харесай

О.з. Полковник Диман Георгиев: Г-н президент, призовавам ви да си подадете незабавно оставката!

Вашата политика, по отношение на ВОЙНАТА в Украйна и метода по който задавате политиката на страната ни води към цялостна изолираност и пренебрежение от целия свободен свят, написа в писмото на  ОЗ Полковник Диман Георгиев  до президента Румен Радев, оповестено във фейсбук профила на полковника. В него той  призовава за незабавна оставка.

Ето и писмото:

Господин президент, приканвам ви да си подадете неотложно оставката!!!! Причините с цел да насочва този апел са следните:
        1. Вашата политика, по отношение на ВОЙНАТА в Украйна и метода по който задавате политиката на страната ни води към цялостна изолираност и пренебрежение от целия свободен свят!
        Нещо повече, по мое персонално мнение и по мнението на мои другари от страни членки на Европейски Съюз, НАТО и Украйна, вие служите на ползите на Кремъл и организирате неговата политика в България. Според тях, вашите заключения, че Украйна ще падне до няколко дни и ориста и ще се реши на масата на договарянията могат да бъдат обяснени само и единствено с това, че по тези въпроси споделяте с Кремъл.

Вие не можете пълноценно да представлявате страната ни по време на съюзни конгреси и срещи, тъй като нашите съдружници ви нямат доверие. Зад завесата на наложителното почитание, което протоколът изисква да се оказва на един държавен началник, ще се крие пренебрежение, липса на доверие и разграничаване, което няма да бъде в полза на България. Към  момента на изявлението ви и в идващите дни, това мнение не беше споделено от ръководителите на никоя от нашите страни съдружници и от свободния свят! 

2. Вие носите директна отговорност за това, че един български офицер беше доведен до положение, предиздвикало го да  посегне на живота си, в резултат на вашия напън да бъде открит провинен, за влизането по простъпка на американски военнослужещи в частен парцел през предходната година. Вашето и на някогашния Министър ръководител Янев изявления по медиите, осъждащи непропорционално случая, беше подбудено само и единствено с цел да бъде мобилизиран антинатовският и антиамерикански електорат, за идните " пропутински " промени.

 

Целта не беше да се търси провинен, а да се помпа рейтинг. Този случай беше вследствие на неточност, за която действителна виновност има единствено ръководителя на групата американски военнослужещи. От американския военнослужещ няма по какъв начин да се търси отговорност у нас, тъй като, според междусъюзническите документи, за такива нарушавания, отговорните военнослужещи се санкционират от съответните им командири и началници.

 

Въпреки че с това събитие наясно бяхте, както вие, по този начин и министър-председателят, министърът на защитата и ръководителите на Учението в МО и Щаба на защитата, вие започнахте лов на вещици! Основният провинен на първичния стадий на " следствието " се оказа ст. л-т Тодор Манчев. Същия няма никакво отношение към планирането на учението, няма отговорности в деня на случая и съответно рапортува по радиостанцията на своите началници за недоволството на притежателя на обекта на идващия ден. Натиска, на който беше подложен Манчев е голям, разследван от директните си началници, които не са доложили по команден ред на шефа и на министъра на защитата (а може и да са, това събитие по този начин и не беше изяснено, а точно докладвал ли е полковник Сотиров на министър Панайотов).

 

След като бащата на военнослужещия ми се обади с думите " Помогнете ми господин полковник, ще затрият детето ми, разпитват го с часове ", приказвах с изпълняващия длъжността шеф на работа " Военна полиция " полковник Сотиров. Неговият отговор беше, че нещата не зависят от него, има следствие и " виновниците " ще бъдат осъдени. Когато му обърнах внимание за действителните обстоятелства, които имам, той се оправда, че " мача е свирен ".

След този отговор се срещнах в президентството с вашия консултант господин Стефан Годжевръков. Неговият отговор на моето предизвестие, че може да се случи нещо трагично, беше същия. " Нищо не може да се направи ".  За да отбрани своята войнска чест и да търси правдивост, ст. л-т Манчев входира тъжба до Министъра на защитата, която той предава на Инспектората на министъра на защитата по подготвеност. Утвърденият от контраадмирал Гагашев отчет с предложение: " Наказанието на Манчев да бъде анулирано " е на бюрото на министъра на 15. 06. 2021 година

 

По моя информация (която не мога да потвърдя заради обстоятелството, че до ден сегашен не е отговорено на входираните в МО мои сигнали и искане за отговори от министъра на отбраната) министърът слага резолюция, че " не е склонен с изводите от отчета и наказването следва да остане ". Пред медиите министърът Георги Панайотов езуитски се измъкна с оправданието,че той персонално не е наказвал Манчев. Може и да е по този начин, само че сигурно е разпоредил устно на Сотиров да направи това. Последващите дейности на полковника го удостоверяват.

 

 В идващите 33 дни нито шефът на службата тогава полковник Сотиров, нито министърът на защитата оповестяват на Манчев за резултата от инспекцията. Напротив, натискът към Манчев продължава, даже ден преди да се качи на учението в ПОБ " Ново Село " е извикан за следващ разпит. Считам, че президентът, министър-председателят, министърът на защитата и шефът на работа " Военна полиция ", с своите дейности и бездействия са виновни за гибелта на военнослужещия! По-късно контраадмирал Гагашев е освободен от служба.

3. Вашата политика за поддържане на негодните за актуалните условия на театъра на бойните дейности " МиГ-29 " докара до гибелта на един български авиатор. Вашият напън върху командирите от Военновъздушни сили и политическото управление на страната, да се удължи ресурсът на самолетите до 2030 г, няма никаква друга логичност, с изключение на тази да се наливат пари в съветската стопанска система.
Вашето предпочитание да демонстрирате пред нашите съдружници качествата на самолета, без нужната за подобен тип задания летателна подготовка на водача е главната причина за този случай.

Тук следва да прибавя и случая с безпилотен аероплан  Global Hawk преди 4 години. След позвъняване от нашите сътрудници от Съединени американски щати, по отношение на отговорностите, които имах като съпредседател на подкомитета по сигурността в " Изпълнителния комитет " от " Съвместната комисия  по Споразумението сред България и Съединени американски щати в региона на защитата ", беше проведена защита на летателно средство, с висока степен на секретност. Охраната беше поета от американски и български военнослужещи, като американските охраняваха вътрешния, а българските военни служители на реда външния периметър.

 

По време на защитата получих позвъняване от нашите сътрудници за това, че чиновници, военни и цивилни от съветското посолство са позволени до летателното средство и против американските военнослужещи, охраняващи обекта са отправени обидни думи! От посолството на Съединени американски щати беше изразено възмущение за случилото се. Случаят беше затрупан, а военнослужещият, виновен за този скандал, беше нараснал в звание. 

4. Въпреки директното присъединяване в част от горепосочените събития и персоналната отговорност на полковник Сотиров за случая с Тодор Манчев и случая с избягалия съветски разузнавач охраняван от „ Военна полиция ", през март предходната година, макар  че по медиите излезе информация, че в часът на погребението на Манчев, Сотиров е бил на прием, макар моите опита да сигнализирам за всичко случило значимите институции в страната, полковник Сотиров е нараснал в звание бригаден военачалник и повдигнат на служба Директор на работа " Военна полиция ", като заповедта за назначение не е предходна по съответния ред през Съвета по защитата, а е парафирана от командирите на автограф (под натиск).

 

Нарушен е правилото, действителен в БА на такива длъжности да се назначават офицери, приключили Генерал-щабни академии. Господин президент, какви зависимости диктуват такова държание? Покривал ли е полковник Сотиров случая с Тодор Манчев? Покривал ли е Сотиров случая с авариралия МиГ-29 (кое наложи толкоз бързо работа Военна полиция " да изнесе отчета си от следствието на случая пред обществеността, преди да сме получили резултата от данните на " черната кутия " )?

5. Вие дойдохте на власт посредством съмнителни избори и платени демонстрации по метод и във време, преди войната в Украйна, които демонстрират неразривна връзка с проектите на Путин. 
Господин президент, въз основата на всичко гореизброено смятам,  че оставането ви на този пост не е в полза на българската страна. Вие не се ползвате с доверие от нашите сътрудници в НАТО и Европейски Съюз, те не ви имат вяра и това слага страната ни в изолираност от свободния свят.

 

Вашите изявления, по отношение на войната в Украйна, провокираха гнева на Украинската общност. Господин президент, подайте си оставката! Това ще сплоти разграничената от вас нация и ще даде опция да се развиваме като естествена европейска страна!  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР