Вървяхме един квалификационен цикъл - уж с цел и посока.

...
Вървяхме един квалификационен цикъл - уж с цел и посока.
Коментари Харесай

9 победи в последните 53 мача... това ли е правилният път?

Вървяхме един квалификационен цикъл - сякаш за и посока. Вървяхме, упорствахме, но изгода и резултати - все няма. С млади момчета, непознати имена, дебютанти. Няма и няма.

И тъй като дуелът с Литва кара почитатели, анализатори и фенове да се ядосват - няма да употребявам единствено него за образец. През седмицата преди дуела с прибалтийската страна говорихме, че не желаеме да повтаряме познатите неточности. Само че - го направихме. И то мъчително. Допуснахме гол от статично състояние. Точно както го направихме и преди месец против Черна гора в Подгорица - отново от корнер. Точно както го направихме и през юни против Литва в Каунас - отново от корнер. Унгария също ни означи от статично състояние, само че обективността изисква да кажа, че осъществяването на Доминик Собослай беше великолепно и не подлежеше на тактическо попречване.
 България - Литва 0:2 в мач от квалификациите за Евро 2024
" Лъвове "? Безобидните " котенца " на Кръстаич бяха пребити и от Литва!

България изигра следващия си неприличен мач по пътя към Евро 2024

Снощи Литва ни вкара гол в последната минута на първото полувреме. Точно както го направи и Черна гора преди месец. Даже тогава двете огромни звезди на черногорците - Стефан Савич и Стеван Йоветич ни вкараха по един гол в края на всяко полувреме. По-рано в квалификациите и Сърбия осъществя във вратата ни в шестата минута на добавеното време, с цел да ни лиши от чаканата първа победа в групата. И още веднъж - с цел да съм справедлив - ще кажа, че мачът с родината на Младен Кръстаич ни беше най-хубавият в квалификациите.

Снощи отново започнахме с трима централни бранители - а дали това е най-подходящият тип на защитата, изключително когато самите футболисти не са привикнали с сходна класификация в клубовете. И изключително когато в съвсем всеки мач конфигурацията им е друга. И изключително когато единият е Илия Груев, чиято изконна позиция не е в защитата. Да, човек би трябвало да има жанр и поредност в дейностите си, само че дали би трябвало да упорства, когато няма резултати?

И друга тематика за размисъл - против Литва играхме 75 минути с човек повече. Не спечелихме. Срещу Черна гора играхме към 30 минути с човек повече. Не спечелихме. Снощи обстановката се обърна и играхме едно полувреме с човек по-малко. И загубихме изрично. Споменах, че няма да вършим заключения единствено от един мач. Проблемът в тези квалификации е изтъкнат, само че той не се роди през март месец. В последните 5 години имаме 9 победи в 53 срещи - публични и другарски. И спомените за успехите стартират от ден на ден да отлитат - към години, минали много обратно във времето.

*Заб. - Заглавието е на TOПСПОРТ.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР