Вървим към политическо безвремие, в което се очертава втори служебен

...
Вървим към политическо безвремие, в което се очертава втори служебен
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Кабинетът е писан на коляно, вървим към полит...

Вървим към политическо безвремие, в което се обрисува втори длъжностен кабинет, предвижда в " Здравей, България " по Нова телевизия някогашният финансов министър от първия кабинет на Борисов - Симеон Дянков.

" Според него това е рисково от позиция на демокрацията. Тези, които гласуваме, почваме да се обезверяваме. Гласуваме, а не излизат нови ръководещи. Аз съм уверен, че в този парламент няма да има кабинет. Идват трети и четвърти избори. Докога това? България не е като Холандия, която може да си разреши закъснение на проекта за излекуване. Това значи, че освен тази година няма да получим пари по него, а и следващата година ", разяснява той.

Запитан дали тогава не е по-добре да се поддържа кабинетът на Слави, финансистът отвърна: " Добре е да има постоянно държавно управление, тъй като във финансовата сфера някои решения може да се вземат единствено от работещ кабинет. Но този неблаговиден кабинет няма да бъде подсилен. Нито първата партия ще има кабинет, нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия.

Николай Василев е добър икономист, Любо Дацов също. Но в Министерството на финансите чуваме нова фигура. Освен проекта за възстановявене, следва влизане в Еврозоната. За това би трябвало човек с доста опит, да работи добре с Българска народна банка и с европейските институции. Това предложение беше преждевременно и нескопосано. В пармалента ще има доста мощни финанситисти от " Да, България ", Трябва да има диалог сред всички политически сили.

В този длъжностен кабинет икономическите екипи също са положителни. От тази позиция по-добре да вървим към този длъжностен кабинет, в сравнение с да вървим към неизпитани лица на значими длъжности, които дълго време не са били в България.

В оферти кабинет има положителни хрумвания, само че се поставя каруцата пред коня, да вземем за пример за приватизацията на Европейската банка за развиване. В естествени времена бих подкрепил това. Но в този момент не сме в естествени времена и ще се стигне до безпорядък. Кризата ще остане още най-малко 2 година Да се работи с тази банка, а след това да се мисли! В момента приоритет е влизането в Еврозоната ".

Запитан дали изявите на Слави Трифонов единствено през Facebook и неговата телевизия не целят в действителност точно да остане служебният кабинет, Дянков е по-скоро песимистичен по отношение на подобен проект. " Съмнявам се, тъй като тогава проектокабинетът щеше да е малко по-смислен. А няма даже министър на екологията, която е приоритет. Това е кабинет на коляно, едвам се вземе самодейността. Тези хора са положителни, само че не е това методът ".

На въпрос дали Бойко Борисов ще се върне след време на бял кон, Дянков уточни, че ГЕРБ има тръд електорат от към 20% и той ще се усилва с удължаването на несигурността кой ще ръководи България. " Но ще излезе тематиката добър-лош. А Бойко е потвърдил, че е предвидим и може да строи автомагистрали ", уточни финансистът.

Запитан за какво към днешна дата групата на ГЕРБ в Народно събрание се е свила на половина, той сподели: " Вече 12 г ръководи. За толкоз време се поизносват и хората, и концепциите. Време беше да мине в съпротива и да се обнови. Време е да дойдат същински нови еспертни в ядрото. На хората им писва все едни хора да ръководят. Но това бързо ще се промени. Виждали сме го в други страни, откакто едно и второ различно ръководство не се потвърди ".

Относно закона " Магнитски " и разкритията на служебното правитество, Дянков има вяра, че върви възстановителен развой. " С времето се вижда, че за България той би трябвало да пристигна извън. Той е по-здравословен, въпреки да идва от Съединени американски щати. За България е позитивен. Но е тъпо, че извън би трябвало да ни споделят какво да вършим ", разяснява Симеон Дянков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР