Варшава ще се опита да наложи запор върху активите на

...
Варшава ще се опита да наложи запор върху активите на
Коментари Харесай

Полша може да поиска запор върху активите на „Северен поток-2”

Варшава ще се опита да наложи запор върху активите на газопровода „ Северен поток-2 “, в случай че полската компания PGNiG не получи от „ Газпром “ избраното от арбитража обезщетение. Това разгласи заместник-министърът на държавните активи Януш Ковалски пред „ Wprost “, написа БГНЕС.

В края на март полската компания PGNiG съобщи, че е спечелила в арбитражния съд в Стокхолм делото против „ Газпром “ по Ямалския контракт за газ, по отношение на което на компанията би трябвало да бъдат изплатени към 1,43 милиарда $. От „ Газпром износ “ обаче обявиха, че към момента разискват решението на арбитража и към този момент е рано да се разяснява сумата за бъдещите обезщетения.

Според Ковалски Варшава разполага с „ юридически принадлежности “ за приемане на тези средства от страна на „ Газпром “. На първо място би трябвало да се наложи запор върху акциите на фирмите „ Северен поток “ и „ Северен поток-2 “, счита той. Това ще помогне да се забави процесът на създаване на втория ръкав на газопровода. В същото време страната би трябвало да се откаже от каквито и да е вероятни отстъпки в интерес на „ Газпром “ във връзка с сумата, която би трябвало да бъде изплатена след решението на арбитража.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР