Варшава. Пропагандата на нацистка идеология в Украйна е изгодна за

...
Варшава. Пропагандата на нацистка идеология в Украйна е изгодна за
Коментари Харесай

Авторът на полския антибандеровски закон: Пропагандата на нацистка идеология в Украйна е изгодна за Русия

Варшава. Пропагандата на нацистка идеология в Украйна е преференциална за Русия, твърди депутатът от полския парламент и създател на „ антибандеровския закон “ Томаш Жимковски, представен от украинското електронно издание Страна.ua, предава РИА Новости .
Отговаряйки на рецензия против законопроекта, Жимковски напомни, че Степан Бандера е желал да сътвори украинска страна под протектората на Третия райх. Според неговите думи, Киев е попаднал под въздействието на идеология, водеща началото си от нацизма. При това той не е склонен, че приемането на „ антибандеровския закон “ е от изгода на Москва.
„ За Русия е преференциално, че Украйна е инфектирана от вируса на бандеризма, което я прави неприемлива за останалата част от света и изключително Западната му част. Провеждането на маршове, факелни шествия, исторически реконструкции, в които вземат участие украинци в униформи на Секретен сътрудник – всичко това отдалечава Киев от Запада и прави невъзможна интеграцията му в Западния свят “, съобщи депутатът.
Жимковски акцентира, че законът планува наказателно гонене за „ отричащите закононарушенията на формирования, сътрудничили с немските окупатори “. Според неговите думи, репресиите от страна на украинските националистически формирования по време на Втората международна война са засегнали и полското население.
РИА Новости напомня, че при започване на февруари полският президент Анджей Дуда подписа закон, в който се планува санкция или отнемане от независимост за период до три години за отказване на Волинското кръвопролитие, закононарушенията на украинските националисти и обществено утвърждение за бандеровската идеология. Тази самодейност провокира паника в Украйна. Президентът на страната Петро Порошенко дефинира закона като недопустим.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР