Варшава одобри финансова помощ за полското земеделие, в момент когато

...
Варшава одобри финансова помощ за полското земеделие, в момент когато
Коментари Харесай

Полша цака 2 милиарда и 400 милиона долара в помощ на фермерите

Варшава утвърди финансова помощ за полското земеделие, в миг когато страните от Централна Европа се пробват да реализират съглашение с Брюксел за подкрепяне на селското стопанство, откакто някои от тях едностранно вкараха забрани за импорт на украински хранителни артикули.

 

Полша ще усили държавната помощ за земеделските производители, в това число възобновяване на към този момент платения данък върху дизеловото гориво и дотациите за торове и зърно. Помощта ще бъде финансирана от държавния бюджет.

 

" Това, което Европейски Съюз ни предлага е със забавяне и прекомерно малко, капка в морето на фона на потребностите. Като член на Евросъюза би трябвало да желаеме позволение за избрани процедури. В някои случаи това лишава прекомерно доста време. Затова призоваваме Европейската комисия да позволи допустимо най-скоро да се дават дотации за фермерите от нашия бюджет ", съобщи Матеуш Моравецки, министър-председател на Полша.

Няколко централноевропейски страни се трансфораха в директни направления за украинско зърно, в резултат на което милиони тонове зърно останаха в страни, граничещи с Украйна, принуждавайки локалните фермери да се конкурират с потока от на ниска цена украински импорт.

 

Европейската комисия предложи 100 милиона евро помощ за централноевропейските фермери в допълнение към предходния пакет от 56 милиона евро.

 

Брюксел даде обещание да предприеме незабавни " превантивни ограничения " за пшеницата, царевицата, слънчогледовото семе и семето от рапица, само че централноевропейските страни желаят този лист да бъде уголемен, с цел да включва артикули, в това число мед и някои меса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР