Варненци излязоха днес на протест против плановете за строителство на

...
Варненци излязоха днес на протест против плановете за строителство на
Коментари Харесай

Варненци на протест на входа на Морската градина: Не искат високо строителство в центъра на морската столица

Варненци излязоха през днешния ден на митинг срещу проектите за строителство на високи здания в центъра на морския град. Повод за демонстрацията е публикуваната информация, че експертен съвет към общината е приел план за издигане на 18-етажен хотел на мястото на паркинга на емблематичния варненски хотел „ Одесос “ на входа на Морската градина.

На мястото пристигна и основния проектант на Варна Виктор Бузев. Той съобщи, че сходен обект не е одобряван от общината, а по отношение на експертния съвет – той е съвещателен орган към кмета. Арх. Бузев напомни какви са процедурите, по които може да се спре обещано строителство, както и кои са страните, които по закон имат право да апелират решенията на кмета и на общинския съвет. Без сходни решения няма по какъв начин да се появи постройката, която възмущава жителите.

Главният проектант на Варна разяснява също, че съгласно нормативната уредба в България всяка постройка над 15 метра се приема за „ високо строителство “. Той показа също, че по негово персонално професионално мнение, високите здания имат място в огромните градове. Друг е обаче въпроса тъкмо къде би трябвало да бъдат издигани и какво разрешават устройствените проекти.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР