Варненското семейство Бояджиеви получи 6285 лева сметка за вода. От

...
Варненското семейство Бояджиеви получи 6285 лева сметка за вода. От
Коментари Харесай

Семейство получи 6285 лева сметка за вода -

Варненското семейство Бояджиеви получи 6285 лв. сметка за вода. От локалното ВиК сдружение обявиха, че не дават отговор за това по какъв начин потребителите израходват водата си и приканиха клиентите си или да си платят сметката, или да си потърсят правата посредством съда, заяви bTV.

За да натрупат съответната сметка, семейство би трябвало да е изхарчило близо 3000 кубика вода.

" Нашите водомери са отдалечени и изобщо не сме виждали инкасаторката до началото на май, когато се обади и изиска да огледа водомера. Дойде и се оказа, че има навъртени съвсем 3000 кубически метра вода. Нашата естествена консумация е 8, най-много 10 кубика месечно ", изясни Димитър Бояджиев.

След инспекцията на инкасаторката насочват Бояджиев към началника на локалното водомерното стопанство - Виолин Лазаров. Той праща в парцела на Бояджиеви механик, който оглежда водомера, мрежата и двора и се убеждава, че водомерът е в изправно положение. По думите на Димитър Бояджиев инспекцията открива, че водомерът дава отговор на условията " плюс-минус 5% ".

Представителят на локалното ВиК сдружение Виолин Лазаров разгласи, че тези кубици са минали през водомера и са " налични в него ".

" Не е невероятно тази вода да мине през тази тръба. Ние имаме ангажимент да подадем до парцела на потребителя обещано количество вода, а за това по какъв начин той ще го разходва - ние не носим отговорност. По-вероятно е да е имало повреда. Ако потребителят не е склонен с начислената вода, би трябвало да си търси правата посредством съда, или да си заплати сметката ", сподели Лазаров.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР