Варненският Спартак записа пета поредна загуба във всички турнири и

...
Варненският Спартак записа пета поредна загуба във всички турнири и
Коментари Харесай

Спартак записа срамна загуба срещу Берое и намали шансовете си за оцеляване

Варненският Спартак записа пета поредна загуба във всички шампионати и утежни безпределно доста ситуацията си в елита.

„ Соколите “ изгубиха с 0:4 от Берое на своя стадион и са последни с 12 точки, като изостават с 8 от мястото, което дава право на присъединяване в бараж за оцеляване и което сега се заема от Пирин, който е с мач по-малко. Беройци пък взеха първа победа през пролетта и се изкачиха на 11-а позиция с 24 пункта, единствено на 3 от десетия Ботев Пловдив, който също е с една среща по-малко.

Заралии откриха резултата в 15-ата минута, когато след несполучлив пас към Вини Трибуле Роберто Хименес отклони кълбото и то отиде към Симеон Мечев. Последният напред няколко метра и шутира тъкмо с левачката – 1:0 за Берое.

Малко по-късно след удар на Родни Антуи топката рикошира в ръката на бероец и откакто реферът бе пратен от ВАР да прегледа обстановката на монитора, отсъди дузпа. В 27-ата минута зад топката на бялата точка застана Лерой Микелс, който шутира вдясно, Иван Караджов мазета, а по-късно вратарят парира и добавката на германеца.

Този пропуск докара до напрежение в редиците на спартаклии, те станаха неуверени и вземаха неверни решения. В 44-тата минута Берое се размина с втори гол, откакто от чиста позиция Тонислав Йорданов шутира, само че стражът Фигейредо мазета.

В началото на второто полувреме след страховит шут на дебютиралия за Берое Уерди Мара топката се отклони от горната част на напречната греда и излеза в навън. В 53-тата минута след шут на Серкан Юсеин Фигейредо отклони топката, която отиде към Тонислав Йорданов. Нападателят я пое и я насочи под гредата – 2:0. В 65-ата минута след центриране на Спас Георгиев отдясно Тонислав Йорданов насочи с глава топката в мрежата и сложи точка на разногласието – 3:0.

Последваха нови пропуски на заралии. Първо Симеон Мечев опита да трансферира излезлия напред вратар съвсем от центъра, само че със сетни старания Фигейредо мазета с лявата ръка в корнер. Малко по-късно Вини Трибуле се отскубна самичък отляво и би ниско, само че още веднъж Фигейердо се намеси добре и отклони кълбото в корнер.

В 82-рата минута обаче след игра с ръка на Пламен Димов съдията отсъди дузпа за Берое и от бялата точка Тонислав Йорданов оформи своя хеттрик, правейки резултата 4:0.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР