Варненският районен съд осъди две жени - на 37 и

...
Варненският районен съд осъди две жени - на 37 и
Коментари Харесай

Осъдиха две майки за неплатена издръжка

Варненският областен съд осъди две дами - на 37 и на 43 години, за неплатени издръжки, които те дължат на децата си.

И двете майки към този момент са наказани един път с влезнали в действие решения, само че все пак са пропуснали да внесат повече от две месечни вноски.

37-годишната подсъдима бе наказана за умишлено неизпълненото си обвързване да устоя своята щерка, посредством нейния татко и легален представител, като за интервала от януари 2018 до юни 2021 година в това число е трябвало да внесе близо 5000 лв..

Нейната присъда е 3 месеца отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години. 43-годишната подсъдима е трябвало да заплаща на трите си деца, посредством техния татко и легален представител, ежемесечна прехрана от над 11000 за интервала от ноември 2019 до януари 2023 година в това число.

Тя получи от съда наказване " пробация ", като в продължение на 9 месеца наложително ще се записва на сегашния си адрес два пъти седмично и ще се среща с пробационен чиновник.

Освен това съдът постанови " публично неодобрение ", като присъдата ѝ бъде оповестена в кметството, където живее. Двете наказани майки имат 15 дни да апелират присъдите си.

Автор: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР