Варненският окръжен съд разгледа искане на прокуратурата за предаването на

...
Варненският окръжен съд разгледа искане на прокуратурата за предаването на
Коментари Харесай

Съдът във Варна предава турски трафикант на Анкара

Варненският областен съд прегледа искане на прокуратурата за предаването на турския жител Нихат О. на управляващите в Турция за изтърпяване на влезнала в действие присъда от 7 години и 6 месеца " отнемане от независимост ". Тя е за съучастничество в трафик на огромно количество опиати. Съдът дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " до привършване на производството му по екстрадиция. Той е бил разгласен за интернационално търсене с алена бюлетина от Интерпол-Анкара.

Нихат О. е роден в Силистра, само че е с турско поданство. Той е бил задържан на 03.01.2020 год. от чиновници на Трето районно управление (на МВР) - ОДМВР Варна. Престъплението, за което е бил наказан 64-годишният мъж е наказуемо и по българското законодателство.

Нихат е с влезнала в действие присъда на 21.04.2015 год. Той се е укрил от правораздаването на страната, чийто жител е, като освен това е нарушил наложената му мярка за процесуална насила - възбрана за овакантяване на Република Турция.

Нихат и съучастниците му са хванати на 25.06.2012 год. При полицейска инспекция на автомобил с тайник, квалифициран от групата за преместване на опиати от Турция през България за Холандия, са били открити 21 пакета хероин с тегло 10 кг. и 500 грама.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР