Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна

...
Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна
Коментари Харесай

Щракнаха белезниците на македонец на летище Варна, не плащал издръжка на дъщеря си

Варненският областен съд прегледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на македонския жител Александър К. на управляващите в Македония, където да изтърпи 1 година " отнемане от независимост “. ВОС дефинира краткотрайна мярка за неотклонение " задържане под стража “ за 40 дни, до привършване на производството му по екстрадиция. Той е разгласен за интернационално търсене от правосъдните управляващи на Република Македония въз основа на Европейска заповед за арест (EЗА), издадена на 25.02.2016 година от Първоинстанционния съд в Куманово. 

Мъжът е бил арестуван на Летище – Варна на 17.08.2018г., като в България е бил на отмора със фамилията си.

Според наличието на Европейската заповед за арест, причина за издирването на 40-годишния мъж е неплащане на прехрана на малолетната му щерка. Присъденото му наказване е 1г. отнемане от независимост, което би трябвало да изтърпи дейно.  

Днес съдът като съобрази всички показани доказателства и мнения реши, че настояването за краткотрайно задържане на Александър К. е съобразено с условията на Европейската спогодба за екстрадиция, както и че е налице годна заповед за арест. ВОС дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “, с цел да бъде обезпечено явяването на лицето на делото, на което ще се преглежда всъщност настояването на кипърските управляващи за екстрадицията му. 

Определението на съда може да се стачкува и апелира пред Апелативен съд Варна в тридневен период, считано от през днешния ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР