Варненският окръжен съд прие последните за тази година стажант-юристи, които

...
Варненският окръжен съд прие последните за тази година стажант-юристи, които
Коментари Харесай

Варненският окръжен съд прие последните за тази година стажант-юристи

 Варненският областен съд одобри последните за тази година стажант-юристи, които избраха институцията, с цел да преминат наложителния си стаж. Завършилите компетентност " Право “ Десислава Везенкова от Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ и Петър Атанасов от Великотърновски университет " Св. св. Кирил и Методий " подписаха актовете си за встъпване и получиха стажантските си книжки на публична гала. Това е последната стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа дееспособност, оповестиха от пресслужбата на съда.

Стажът на съдебните-кандитати е половин година и е разграничен на 2 стадия – 2 месеца  общ и 4 месеца профилиран стаж.  Целта е юристите да се срещнат с организацията и работата на органите на правосъдната власт, адвокатурата и нотариалната активност, а насъбраните познания да им оказват помощ в избора на мечтана област за развиване.

" Стажът ще премине по този начин, както вие желаете. Това е времето, в което ще имате опция да пишете правосъдни актове, да се съветвате със своя арбитър, да зададете всички въпроси, които имате. Използвайте си времето дейно! “, показа със стажантите арбитър Маринов.

През тази година Окръжен съд – Варна посрещна общо 49 стажант-юристи избрали институцията за своята наложителна процедура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР