Варненският окръжен съд допусна екстрадицията на 58-годишния руски ражданин Владимир

...
Варненският окръжен съд допусна екстрадицията на 58-годишния руски ражданин Владимир
Коментари Харесай

Екстрадират от Варна руснак, разследван за измама в особено големи размери

Варненският областен съд позволи екстрадицията на 58-годишния съветски ражданин Владимир Б. Съдебните управляващи в Санкт Петербург са поискали ареста и екстрадицията му, като през 2017 година е разгласен за интернационално търсене посредством Интерпол, оповестиха от пресслужбата на съда.

От настояването на съветските управляващи излиза наяве, че дружно с още няколко души Владимир Б. е упрекнат в лъжливо заграбване на благосъстоятелност в изключително огромни размери. Престъпната активност била осъществена в инкриминиран интервал, завършил на 24.07.2014 година Обвинението по отношение на него е, че лъжливо основал условия за нелегално предписание и прекачване на права върху имущество, благосъстоятелност на държавния Институт по архитектурно и строително планиране в интерес на компания, на която той бил шеф. По показаните данни посредством Интерпол, цената на породената вреда на Руската федерация от незаконната активност възлиза на 305 милиона рубли.

През октомври тази година, 58-годишният съветски жител е бил арестуван при полицейска инспекция във Варна, като съдът му дефинира краткотрайна мярка за неотклонение " задържане под стража “ до разглеждане на делото за екстрадиция всъщност.

Деянието, за което Владимир Б. е упрекнат и се търси, съставлява закононарушение и по българския закон – машинация, за което се планува наказване " отнемане от независимост “ до осем години. По закона на молещата страна се планува затвор за период до 10 години, което обуславя съществуването на двойна наказуемост.

Пред съда лицето, чиято екстрадиция се желае, даде непринудено единодушието си, да бъде предадено на съветските управляващи.

Варненският областен съд изслушвайки мненията на страните и запознавайки се с материалите по делото реши, че няма законови учредения да бъде отказана екстрадицията на 58-годишния мъж и той следва да бъде предаден на способените управляващи на Руската федерация. Потвърдена беше и наложената му най- тежка мярка за неотклонение " задържане под стража “ до предаването му на съответните способени управляващи на молещата страна.

Решението е дефинитивно, не предстои на обжалване и следва да се извърши неотложно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР