Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие срещу непълнолетния

...
Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие срещу непълнолетния
Коментари Харесай

Дадоха ход на делото срещу непълнолетния, обвинен в убийството на бездомник във Владиславово

Варненският областен съд даде ход на правосъдното разследване против малолетния Денис Ж. упрекнат за убийството на скитник в кв. Вл. Варненчик във Варна. Съдебното произвеждане беше стартирано изначало, откакто беше открито, че синовете на умрелия мъж са били погрешно конституирани като частни обвинители.

``
реклама 
Съгласно особените правила на Наказателно-процесуален кодекс за разглеждане на каузи за закононарушения, осъществени от малолетни, в производството не може да вземат участие частни обвинители. 
Делото се гледа при закрити порти, поради законовото ограничаване, поради възрастта на подсъдимия. По искане на отбраната правосъдното разследване се преглежда по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица. 
Тийнейджърът е притеглен като обвинен за това, че на 20-21 януари 2018г. като малолетен, само че разбиращ свойството и смисъла на осъщественото действие, и като е могъл да управлява постъпките си съзнателно е умъртвил 53-годишния скитник Красимир К. Според обвиняването действието е осъществено от Денис в съучастничество с братовчед му Камен М.. Тъй като все още на осъществяване на закононарушението Камен е бил на 13г.,  като невръстен той не носи наказателна отговорност.  
Припомняме хронологията  според обвиняването. На 16 януари децата влезнали в спор с бездомника пред пункт за вторични първични материали, като ден по- късно му нанесли побой. На 20 януари тинейджърите се върнали при мъжа, който обитавал пространство до бл. 20 в кв. Вл. Варненчик, с цел да продължат с насилието. Според съдебно-медицинската експертиза в досъдебното произвеждане, гибелта на мъжа е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна контузия.
Според обвиняването убийството е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод, с особена свирепост и по хулигански подбуди.
За сходно тежко закононарушение се планува „ отнемане от независимост “  за период от 15 до 20г.,  доживотен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. Предвид непълнолетието, законът планува съкращаване на наказването и Дeнис Ж. може да получи „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години. 
Следващите правосъдни съвещания са планувани за 6 и 7 март 2019г. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР