Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие срещу 58-годишният

...
Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие срещу 58-годишният
Коментари Харесай

Делото за убийството с голи ръце на жена в Аспарухово влиза в съда през март

Варненският областен съд даде ход на правосъдното разследване против 58-годишният Атанас Г., упрекнат в ликвидиране на дамата, с която живеел на фамилни начала. Според обвиняването закононарушението е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост.

``
реклама

В разпоредителното съвещание подсъдимият изиска делото да бъде гледано по общия ред, като изиска да бъдат разпитани всички очевидци и движимости лица от досъдебното произвеждане.

Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което е упрекнат Атанас Г. е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.

Припомняме хронологията съгласно обвиняването. През лятото на 2018г. Атанас и 51-годишната Йорданка А. се срещнали посредством обществена мрежа и близо година поддържали онлайн връзка. През юли двамата заживели дружно във Варна в наетата от дамата квартира в кв. Аспарухово. В продължение на месец съжителството им протичало обикновено. Йорданка А. хотела на работа, а подсъдимия прекарвал дните в жилището им. В края на юли 2019 година двамата почнали постоянно да се карат. На 8.08.2019 година вечерта двамата седнали да пият ракия, само че диалогът посред им прераснал в скандал.  Атанас Г. почнал гневно да нанася удари в региона на главата и гърдите на 51-годишната жена и да я души, като след няколко минути тя издъхнала. С мобилния си телефон направил няколко фотоси на натрупа. В идващите часове и на другия ден 58-годишният мъж траял да пие, като на 9 август следобяд се обадил на щерка си, с цел да й заяви, че Йорданка е умряла. След подаден сигнал, органите на реда разкрили на адреса тялото на дамата. Непосредствено след задържането Ангел е бил тестван за алкохол, като са били регистрирани 3,35 промила алкохолно наличие на издишания въздух. 

58-годишният мъж е роден в с. Мало Конаре, обл. Пазарджик, със приблизително обучение, незает, осъждан. В интервала след 2005г. има три влезнали в действие присъди за обири. На 28.02.2018г. след утвърдено съглашение от Районен съд – Пловдив му е било наложено наказване 8 месеца „ отнемане от независимост “ с 3 годишен изпитателен период за породена злополука, в резултат на която е била породена междинна телесна щета на мъж.

Престъплението, в което в този момент е упрекнат е осъществено в изпитателния период на предишна присъда.

С определение на Варненски областен съд от 12.08.2019г. Атанас Г. е мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 4 март 2020 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в сайта
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР