Варненският кмет Благомир Коцев е обявил бедствено положение в общината.

...
Варненският кмет Благомир Коцев е обявил бедствено положение в общината.
Коментари Харесай

Заради ураганния вятър: Община Варна е обявила бедствено положение, има загинал

Варненският кмет Благомир Коцев е оповестил бедствено състояние в общината. Това се е случило малко след 02:00 часа през нощта, а повода е изключително мощният ураганен вятър и превалявания , внезапно влошилите се метеорологични условия, както и заплахата за здравето и живота на жителите.

Заповед за бедствено състояние. Снимка: Община Варна

„ Тежката метеорологична конюнктура докара до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и мощният дъжд, тук-там и сняг, затрудняват мощно дейностите на спешните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички 5 региона на общината. Тонове паднали клони и дървета блокират основни пътни артерии, разрушават инфраструктура и нанасят вреди. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е допустимо свободното напредване. Блокирани са транспортни средства и хора на територията на общината “ , разяснява Коцев.

Градоначалникът съобщи, че налице са условия, застрашаващи живота и здравето на жителите. Той приканва всички да останат по домовете си .

„ Свиквам спешен щаб, който да оцени вредите и да предприеме незабавни ограничения за връщане на града към естествен темп. До събирането на щаба всички налични запаси, звена, органи и профилирана техника са на терен, с цел да окажат подпомагане на потърпевшите и за премахване на последствията от бедствието. Вследствие на оценката ще вземем решение какъв брой дълго да продължи режимът на бедствено състояние и има ли нужда от включване на запас и техника от прилежащи общини. Ще ви държа в течение за обстановката “, заключва Коцев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР