Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще открие мащабното събитие за

...
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще открие мащабното събитие за
Коментари Харесай

Варненският митрополит открива мащабното предаване на капачки пред Катедралата

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще открие огромното събитие за събиране на капачки и стотинки във Варна, което ще се организира на 20 април пред Катедралата.Митрополитът ще даде своята благословия за благотворителното събитие, оповестиха уредниците от сдружението " Аз Вярвам и Помагам ".

Акцията ще се организира от 9.00 до 14.00 часа. Предадените пластмасови капачки би трябвало да се предават в торби, чували или кашони, само че не и в туби. Стотинките могат да бъдат от всички номинални стойности. Монетите не би трябвало да бъдат отделяни по обособени номинални стойности.Трябва да са в здрави съдове или торби, с цел да не се пилеят, в случай че се скъса торбата.

По време на събитието ще бъде построена голяма стена от LED екрани в размер колкото камион. На нея ще се предава онлайн протичащото се в базата, където се извозват и сортират капачките преди да бъдат превозени до завода за преработване.

По време на събитието ще има огромен благотворителен базар. Събраните от продажбите средства ще отивят напълно в поддръжка и помощ на идеите на " Аз Вярвам и Помагам ". Досега в едноименната благотворителна акция за събиране на капачки, стотинки и парични дарения са закупени и дарени медицински апаратури, съоръжение, техника, първата за Варна профилирана детска кола за спешна помощ и първият в България мобилен пункт за кръводаряване.

Дори и да вали, събитието ще се организира, увериха от сдружението.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР