Варненският апелативен съд увеличи на 15 години лишаване от свобода

...
Варненският апелативен съд увеличи на 15 години лишаване от свобода
Коментари Харесай

Увеличиха на 15 години присъдата на убиеца от Изворово

Варненският апелативен съд усили на 15 години отнемане от независимост наказването на обвиняем за ликвидиране в добричкото село Изворово. С решението си въззивната инстанция промени присъда на Окръжен съд – Добрич, който е постановил 12 години затвор на Димитър К. за това, че съзнателно е умъртвил различен мъж.

На 10 октомври 2020 година подсъдимият бил посетен от собствен родственик. Мъжете изпили доста количество вино. Между тях зародил спор. В опита си да прогони госта, домакинът извадил бетонен прът от мрежата на ограда и го блъснал по главата. Пострадалият умрял, а Димитър бил арестуван. Той е признал виновността си.

Делото пред актуалната инстанция бе формирано след митинг на прокуратурата. Държавното обвиняване изиска увеличение на наказването до междинния размер.
свързани новини26952на 24.03.2021
Според отбраната на Димитър, подсъдимият е желал единствено да нарани съперника си и не е имал предумисъл да го убива. И двамата били в положение на алкохолно замайване, като в кръвта на умрелия са установени 3,72 промила, напомни в правосъдно съвещание юристът.

В решението си Апелативен съд – Варна, показва, че поради средството и механизма на осъществяване на закононарушението, и характера на контузията на умрелия, безспорно Димитър К. е осъзнавал, че дейностите му ще доведат тъкмо до настъпилия общественоопасен резултат. Според въззивната инстанция, салдото сред смекчаващите и утежняващите виновността условия постанова установяване на наказване към междинния размер - 15 години отнемане от независимост. Тази глоба, съдът смята, че ще реализира поправително, превъзпитателно, предупредително и възпиращо влияние върху подсъдимия и ще има предпазен резултат по отношение на обществото.

Решението на Варненския апелативен съд, с което бе променена присъдата на Добричкия областен и бе увеличено наказването на подсъдимия за осъществено ликвидиране в село Изворово, предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР