Варненският административен съд е отхвърлил жалбата на двама общински съветници

...
Варненският административен съд е отхвърлил жалбата на двама общински съветници
Коментари Харесай

Със светкавично решение съдът във Варна отхвърли жалба срещу сделката за Дупката

Варненският административен съд е отхвърлил жалбата на двама общински съветници против решението на Община Варна да купи така наречен " Дупка " в центъра на града за 43 млн. лева Това оповестява един от жалбоподателите - Костадин Костадинов във Фейсбук.
Припомняме, че решението беше взето от локалния парламент на 5 октомври. Пет дни по-късно към този момент имаше държавно решение за разпределяне на парите, с цел да може локалната администрация да осъществя договорката.
По думите na Костадинов претекстът на съдиите е, че двамата, като общински съветници, нямат право да апелират решения на Общинския съвет.
" Излиза, че съгласно честния, самостоятелен и некорумпиран съд ние съветниците не сме жители. Веднага уведомих общителните чиновници на административния съд, че ще заведем ново дело , единствено че този път от инцидентни жители, примерно майка ми и татко ми ", написа още той в обществената мрежа.

" Те на собствен ред общително ме осведомиха да не храня илюзии, тъй като в този случай пък решението на съда ще бъде, че жителите от своя страна нямат юридически интерес да апелират договорката ", споделя той.

По думите на общинския консултант съдиите са взели решението " необикновено бързо ". " Жалбата ни е заведена във вторник в 14 ч., след два часа, в 16 ч. съдът се събира и след половин час, в 16,30 ч. излиза с решение. Според мен това е най-бързо взетото решение в историята на българското правосъдие ", написа той.
" Същевременно делото, което повеждам с Мутрешки (има поради депутатът и варненски предприемач Веселин Марешки, бел.ред.), по което страна е и страната в лицето на прокуратурата, се влачи към този момент 4 години на първа инстанция ", напомня Костадинов.
Според думите му обаче в определението си съдиите са показали кой може да апелира общинското решение. Или регионален шеф, или прокурор. " С други думи излиза, че единствено човек на ръководещия режим може да апелира решения на ръководещия режим ", показва той.
" Аз няма да се откажа и ще продължа да се боря против незаконната договорка, само че съм изцяло наясно, че в една незаконна страна с нарушители отпред, в една незаконна община с нарушители отпред, в един незаконен съд с нарушители отпред няма по какъв начин да печеля борба за правдивост и правда. Поне до момента в който я повеждам самичък, несъмнено. Затова желая поддръжка от всеки, който мисли като мен. Продължавам да мисля, че бъдещето принадлежи на Възраждане, само че единствено в случай че ние възрожденците станем десетки и стотици хиляди, както сме към този момент напът ", приключва Костадинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР