Варненската регионална библиотека Пенчо Славейков“ вече ще обслужва читатели и

...
Варненската регионална библиотека Пенчо Славейков“ вече ще обслужва читатели и
Коментари Харесай

Велорикша ще разнасят книги из Варна по идея на градската библиотека

Варненската районна библиотека „ Пенчо Славейков “ към този момент ще обслужва читатели и с велорикша. Това заяви директорката Радка Калчева. Идеята бе почерпена след посещение в Швеция по план за обмяна на опит по стратегия „ Еразъм+ “ на Европейската комисия в областта на неофициалното обучение за възрастни. Велорикшата към този момент е закупена и активността й ще стартира тази пролет, посочи директорката. Пътуващата библиотека ще доставя книги до читателите във варненските квартали. 

По плана за обмяна на опит през тази година предстоят две визити, заяви Калчева. Планира се посещаване на варненския екип през ранната есен в Нидерландия, където библиотечната система е доста отворена и съвременна, сподели тя. През септември във Варна за седмица ще гостуват шестима представители на библиотеката от полския град Люблин. 

Стараем се да опознаваме просветни средища от разнообразни страни, защото от по-далечните излизат хрумвания за развиване, а от по-близките до нас черпим опит за модифициране на услуги, които към този момент предлагаме, изясни Калчева. Тя счита, че сътрудниците им също има доста какво да научат от Варненската библиотека. „ Ние сме много напред както в предлагането на електронни услуги, по този начин и с стратегиите за деца и възрастни и с културния си и събитиен календар “, уточни тя. 
Тази година продължава програмата „ Пътуваща детска библиотека “, посредством която куфарчета с книги отиват до детските градини. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР