Варненската районна прокуратура задържа с постановление за 72 часа 46-годишния

...
Варненската районна прокуратура задържа с постановление за 72 часа 46-годишния
Коментари Харесай

Братя и техен приятел преметнали 300 абонати на ”Енерго Про”

Варненската районна прокуратура задържа с разпореждане за 72 часа 46-годишния Петър Колев, който дружно с брат си и техен другар съумял да измами към 300 клиенти на ”Енерего Про ”. Засега обвинен е единствено Петър. Работното обвиняване против Колев е, че " за да набави за себе си или за другиго имотна полза възбудил или поддържал в подвеждане клиенти на енергодоставчика за Североизточна България „ Енерго Про продажби “ АД – закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс ", споделиха от прокуратурата.

За измамите Петър разчитал на наивността на хората. По към момента неуточнен метод той успявал да вземе данните на клиенти на енергоразпределителното сдружение, които са били засечени от чиновници, че са манипулирали електромерите си. В такива случаи се начисляват суми, разнообразни, нормално по-големи, от действителното ползване на ток, които били заплатени, с цел да бъде възобновено подаването на ток в домовете им. Петър се представял на тези хора като юрист и предложил от тяхно име да води каузи против сдружението, с цел да им бъдат върнати надвзетите служебно суми. Той имал авансово готови контракти, които хората наивно подписвали, без да четат. А в тези контракти била клопката. В тях имало уговорка, че " юристът " има право, откакто завоюва делата, да продаде вземанията на други лица. Но " клиентите " по този начин и не прочитали какво подписват.

Магистрати обясниха, че такива каузи се печелят в съда и сдружението се задължава в границите на няколко месеца да възвърне надвзетите суми. С пълномощните Петър продавал тези вземания на две търговски сдружения, едното от които било на брат му, а другото на техен другар. Веднага по-късно двете търговски сдружения завеждали каузи против „ Енерго Про продажби “ АД. След спечелването на правосъдните каузи, енергодружеството заплащало непринудено всички дължими суми по банковите сметки на двете търговски сдружения. И по този начин парите оставали по сметките на брата на Петър и на техния другар. След време обаче, заваляли сигнали за измамите, като подобен бил подаден даже и от „ Енерго Про продажби “. Така се стигнало до разплитането на мрежата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР